Франциск закликав венесуельців до взаєморозуміння і примирення
  • Втр, 08/07/2014 - 19:32

Папа Франциск попросив венесуельського Президента Ніколаса Мадуро стати на шлях взаєморозуміння і примирення. Понтифік звернувся зі своїм посланням з нагоди національного свята Венесуели, яке відзначалося 5 липня. Він закликав до справедливості, гармонії і взаєморозуміння в суспільстві. Переданий через Апостольську нунціатуру в Каракасі документ датований 20 червня.

Вже кілька разів в останні місяці Папа висловлював стурбованість ситуацією в південноамериканській країні. У квітні, під час конфлікту між урядом Президента Мадуро і національного опозиційного альянсу, він закликав до примирення та подолання "поляризації". У своєму пасхальному посланні Франциск повторив свій заклик. Наприкінці квітня у Ватикані Папа мав довгу бесіду з архиєпископом Каракаса кардиналом Хорхе Ліберато Уроса Савіна.

Апостольський Престіл взяв на себе роль посередника в умовах нинішньої кризи у Венесуелі після того, як уряд попросив про це. Апостольський нунцій в південноамериканській країні, архиєпископ Альдо Джордано, бере участь у переговорах. Спочатку Державний департамент у Каракасі навіть запрошував взяти участь у переговорах кардинала Держсекретаря П'єтро Пароліна, який з 2009 по 2013 був тут Апостольським нунцієм.