Франциск: земля Ісуса особливим чином вимагає надії та миру!
  • Птн, 13/09/2013 - 21:14

13 вересня Папа Франциск зустрівся з великою групою членів Лицарського чину Святого Гробу Господнього в Єрусалимі, які прибули до Риму, щоб спільно обговорити ситуацію християнської громади в Святій Землі.

У паломництві взяли участь понад 2 тис.осіб. Понтифік зазначив, що високо цінує ініціативи чину, спрямовані на утримання святих для християн місць у цьому регіоні й запропонував лицарям поміркувати над трьома поняттями, про які вже говорив на початку свого Петрового служіння: йти вперед, будувати і сповідувати.

 

 

 

Франциск нагадав, що шлях у світі, межі якого розширюються, а бар'єри зникають, все більше стає пов'язаним з шляхом інших людей. "Будьте свідками глибокого змісту, світла, що несе віру; будьте здатними зберігати велике багатство цінностей, мудрість минулого, але інтенсивно живучи сьогоденням, працюючи зараз, дивлячись у майбутнє, відкриваючи горизонти надії вашою діяльністю на користь більш людського вигляду суспільства", − закликав Понтифік.

Згідно Папи, йти вперед потрібно для того, щоб мати можливість будувати з любов'ю. Він нагадав, що Лицарський чин Святого Гробу Господнього в Єрусалимі є дуже давнім і завжди був пов'язаний з благодійною діяльністю. "І дійсно, ваше паломництво має також благодійну мету, благо братів і сестер у Святій Землі, особливо найбільш потребуючих, тих, хто переживає моменти страждань, притиску і страху. До них з великою любов'ю адресую вітання та обіймаю, обіцяючи щоденну молитву", − сказав Святіший Отець.

Папа підкреслив, що шлях побудови народжується з усе більш глибокого сповідання віри, а зростає завдяки зміцненню духовного життя і навчання більш справжньому християнському життю. Він закликав вірити в відкупляючу силу хреста і воскресіння, щоб нести надію і мир. "Особливим чином земля Ісуса цього вимагає!", − сказав Папа і додав, що віра не віддаляє від відповідальності, а навпаки підштовхує до конкретної діяльності на благо побудови кращого суспільства.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va