Франциск зустрінеться з главою Англіканської Церкви
  • Втр, 04/06/2013 - 20:25

14 червня Папа Франциск зустрінеться з новообраним главою Англіканської Церкви, архиєпископом Джастіном Уелбі. Цю новину підтвердив в інтерв'ю інформаційному агентству "SIR" о. прелат Марк Лангом, відповідальний за діалог з англіканами в Папській раді сприяння християнській єдності. Він зазначив, що візит Архиєпископа Кентерберійського до Ватикану буде хоч "коротким і неформальним", але дуже важливим, так як це буде перша зустріч Папи Франциска і архиєпископа Уелбі. За словами представника Папської ради, зустріч стане добрим приводом як для Понтифіка, так і для примаса Англіканської Церкви краще і глибше познайомитися.

 

Священик додав, що архиєпископ Уелбі має бажання обговорити з Папою деякі важливі світові проблеми, включаючи питання справедливості та бідності у світі. "У серцях обох лежать ті ж теми, тому, думаю, зустріч буде дуже плідною", − зазначив співробітник Папської ради сприяння християнській єдності.

Вже за традицією, починаючи з 1960-х років, новопризначений глава Англіканської Церкви прибуває до Риму для зустрічі з Первосвящеником. Архиєпископ Уелбі не раз з повагою висловлювався щодо соціального навчання Католицької Церкви. Нещодавно єрарх, разом з примасом Католицької Церкви Англії та Уельсу, архиєпископом Вінсентом Ніколсом, виступив проти рішення уряду Кемерона, який мав намір скоротити соціальні витрати у Великобританії.

Під час візиту до Ватикану англіканський єрарх відвідає місце поховання бл. Івана Павла II і зустрінеться з кардиналом Куртом Кохом, головою Папської ради зі сприяння християнській єдності.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va