Франциск зустрівся з членами харизматичних рухів
  • Суб, 01/11/2014 - 11:17

Церква має потребу у Святому Дусі, сказав Папа Франциск, звертаючись до членів асоціації “Catholic Fraternity” – міжнародного об’єднання харизматичних рухів, яких прийняв на аудієнції у ватиканській Залі Павла VI 31 жовтня 2014р.

В своїй промові Папа звернув особливу увагу на важливість єдності в різноманітностях. Однорідність, на його думку, не відповідає католицтву і християнству в цілому. Тому, необхідно шукати єдність в різноманітностях. Вона, за словами Святішого Отця, полягає в тому, щоб з радістю розпізнавати і визнавати існування різних дарів, даних Святим Духом і ставити їх на службу всім в Церкві. “Єдність – це здатність слухати, приймати відмінності, мати свободу думати по-іншому і показувати це! З усією повагою до іншого, який є моїм братом. Не бійтеся особливостей! “, – закликав Франциск. Папа запросив членів харизматичної асоціації свідчити про важливість відкриття власного серця на освячуючу дію Святого Духа. Молитви прослави і поклоніння, особливо характерні для харизматичного руху, понтифік порівняв з диханням, “без якого християнин не може жити”.

На завершення зустрічі Святіший Отець попросив своїх гостей пам’ятати про молитву заступництва, особливо в інтенції християн, які переживають переслідування. “Кров Христа, яку сьогодні проливають багато християнських мучеників в різних частинах світу, закликає і підштовхує нас до молитви. Для тих, хто переслідує – ми не розділені, ми не є лютеранами, православними, протестантами, католиками … Ні! Ми одне! Для тих, хто переслідує – ми християни! Їх не цікавить інше. Це екуменізм крові, який сьогодні переживається “, – сказав Папа Франциск.

Джерело: http://popefrancis.org.ua