Франциск зустрівся з головою Європарламенту
  • Птн, 31/10/2014 - 00:54

30 жовтня 2014р. Папа Франциск прийняв на аудієнцію голову Європейського парламенту Мартіна Шульца, який потім зустрівся з кардиналом Держсекретарем П’єтро Пароліном.

Учасники зустрічі обговорили теми, що представляють спільний інтерес.

25 листопада 2014р. має відбутися візит Папи Римського в Страсбург, під час якого Папа звернеться до євродепутатів з промовою. В якості подарунка Папа вручив Мартіну Шульцу вервичку і пам’ятну медаль, відлиту з нагоди чергової річниці його понтифікату.

Мартін Шульц, в якості голови Європарламенту, не вперше відвідує Ватикан з офіційним візитом. Тут він зустрічався з Папою Франциском 11 жовтня 2013р. Саме тоді, він запросив понтифіка виступити перед Європейським парламентом. Згадуючи про візит св. Івана Павла II в законодавчій структурі Євросоюзу, німецький соціал-демократ зазначав, що “для Європарламенту було б великою честю почути знову виступ Святішого Отця, його слова солідарності і надії”.

На думку голови Європарламенту Католицька Церква завжди пропонує не тільки підтримку, але і критичний аналіз і своє особливе бачення майбутнього європейського проекту. Тому виступ Папи Франциска є особливо важливим, зазначив політик під час торішнього візиту.

Джерело: http://popefrancis.org.ua