Франциск зустрівся з групою молодих астрономів
  • Чтв, 26/06/2014 - 20:15

26 червня 2014 папа Франциск зустрівся з групою молодих астрономів, які брали участь у літній школі організованій при Ватиканській обсерваторії. "Протягом майже цілого місяця ви були зайняті не тільки вивченням галактик, під керівництвом експертів у цій сфері, але також ділилися вашими культурними і релігійними традиціями, даючи прекрасне свідчення діалогу і гармонійного співіснування", - зазначив Папа. Він нагадав про важливість дружби і побажав, щоб усі народи мали можливість доступу до наукової формації і досліджень. "Хочу, щоб всі народи могли користуватися плодами науки", сказав Понтифік.

Літня школа при Ватиканській обсерваторії проводиться з 2000 року. Цього року в ній взяли участь 25 молодих астрономів з 23 країн. Вони були обрані майже із сотні кандидатів. Під керівництвом висококваліфікованих експертів і викладачів, протягом чотирьох тижнів, молоді дослідники пройшли курс під назвою "Галактики близькі і далекі, нові і давні".

При папі Франциску літня школа "стала місцем, в якому молодь веде діалог, співпрацює і допомагає один одному в пошуку істини, яка конкретизується, в даному випадку, у вивченні галактик". "Це проста і конкретна ініціатива показує, як науки можуть бути відповідними та ефективними інструментами для сприяння миру і справедливості", - сказав понтифік.

За словами Папи, Церква радіє науковому прогресу, який показує величезний потенціал, даний Богом людському розуму, як мати радіє і пишається, коли її діти зростають в "мудрості, роках і благодаті".