Франциск зустрівся з учасниками конференції на тему сучасного рабства
  • Суб, 02/11/2013 - 16:49

Папа Франциск зустрівся з учасниками конференції на тему "Торгівля людьми −  сучасне рабство", яка 2-3 листопада 2013р. проходить у Ватикані.

Організаторами форуму є Папська академія соціальних наук і Всесвітня федерація католицьких медичних асоціацій. Його учасники обговорюють актуальну ситуацію, пов'язану з феноменом сучасного рабства і способи боротьби з ним. Ініціатива проведення конференції належить самому Папі Франциску, розповів в бесіді з Ватиканським радіо один з організаторів заходу, канцлер Папської академії соціальних наук, єпископ Марсело Санчес Саронда. Аргентинський єрарх зазначив, що Святіший Отець має глибокі знання з цієї проблеми.

"Незабаром після обрання, Папа прийняв нас, членів Папської академії наук. У подячному листі, який було надіслано після зустрічі, канцлери запитали, чи не хоче він, щоб ми зайнялися чимось особливим. Він негайно відповів: "Марсело, я хочу щоб ви вивчили проблему нових форм рабства і торгівлі людьми, включаючи проблему продажу людських органів". Так академія почала працювати. Ми побачили, що було необхідно залучити до цього також лікарів і покликали католицьких медиків", −  розповів єрарх.

Єпископ Саронда зазначив, що в рамках конференції дослідники хочуть познайомитися з феноменом сучасного рабства і виділити конкретні напрями для боротьби з ним, як для всієї Церкви, так і для Єпископських Конференцій.

Говорячи про актуальність проблеми, канцлер Папської академії звернув увагу на те, що в багатьох країнах діють подвійні стандарти: з одного боку йдеться про права людини, а з іншого, не приділяється належної уваги проблемі рабства і торгівлі людьми. Наприклад, існують країни, де проституція узаконена, що сприяє створенню справжнього ринку рабів. За словами єпископа Саронда, подібна "жахлива ситуація" склалася в Німеччині та деяких північних країнах. "З одного боку держава каже, що потрібно втрутитися, а з іншого заробляє на цьому", −  зазначив єрарх.

Єрарх підкреслив, що листопадова конференція є лише "першим кроком", після неї будуть зроблені інші, щоб відповісти на бажання Папи протистояти феномену сучасного рабства.

За матеріалами http://be.radiovaticana.va