Франциска глибоко зворушила смерть трьох молодих ізраїльтян
  • Втр, 01/07/2014 - 16:34

Новина про вбивство трьох молодих ізраїльтян глибоко зворушила Папу Франциска, повідомив 30 червня 2014р.  представник Святого Престолу о. Федеріко Ломбарді.

Чоловіки були викрадені майже три тижні тому, їхні тіла були знайдені близько палестинського міста Халху, північніше Хеврону, на Західному Березі.

У заяві глава прес-служби назвав це повідомлення страшним і драматичним. "Вбивство невинних людей завжди є огидним злочином, який не можна прийняти. Воно є надзвичайно серйозною перешкодою на шляху миру, до якого ми повинні невпинно прагнути і за який треба молитися. Насильство веде до насильства і починає черговий смертельний виток ненависті", - йдеться в заяві. О. Ломбарді повідомив, що Папа Франциск з'єднується в невимовному болі з сім'ями жертв смертельного насильства і стражданнями всіх, хто постраждав від ненависті, просячи Бога, щоб надихнув всіх думками про співчуття і мир.

За даними ЗМІ, хлопці - два 16-річних, Гілад Шаар з Талмону і Нафталі Френкель з Ноф Аялон, і 19-річний Еяль Іфрах з Ельдад - пропали 12 червня 2014 р. ввечері, коли намагалися доїхати автостопом з Гуш-Еціон, групи єврейських поселень, розташованих між Вифлеємом і Хевроном, в південній частині Західного Берега. Троє підлітків поверталися зі школи,  де вивчали Талмуд, і намагалися дістатися до Єрусалиму.