Францисканські мотиви у Ватикані: Папа Бенедикт XVI захоплюється птахами, Папа Франциск піде в зоопарк
  • Пон, 21/10/2013 - 10:24

Франциск не є першим Папою з чіткими францисканськими вподобаннями. Уже його попередник Бенедикт XVI мав справді францисканське ставлення до природи. Про це говорить один з найкращих експертів обох Пап, їхній особистий секретар о. Альфред Ксереб. Своїм досвідом він поділився під час презентації збірки виступів Бенедикта XVI з екології, яку опублікувало ватиканське видавництво «LEV». Як виявляється, Папа Бенедикт XVI любить не тільки кішок. Під час прогулянки з Вервицею садами Ватикану він придивлявся до птахів. Деяких просив сфотографувати.

«Якось узимку, три або чотири роки тому, коли ми гуляли садами і молилися Вервицю, то побачили білого дрозда. Наприкінці Вервиці Папа запитав мене: «Отче, Ви бачили цього дрозда, чи могли б зробити кілька фотографій». Я попросив про допомогу ватиканських фотографів, які мають набагато якісніше обладнання. Ми зробили кілька фотографій, Папа був у захваті. Кілька днів по тому одну з цих фотографій опублікувала «L'Osservatore Romano».

Зверніть увагу, що Папа Франциск не залишається позаду. Він прийняв запрошення відвідати римський зоопарк. Так принаймні стверджує його директор Федеріко Кочча, який спілкувався зі Святішим Отцем під час останньої загальної аудієнції. Ватикан ще не підтвердив цієї інформації.

За матеріалами: pl.radiovaticana.va