Франція: 12000 євро штрафу за спробу відмовити від аборту
  • Нед, 22/09/2013 - 21:33

Французький pro-life активіст Ксав’єр Дор  увійшов в абортарій, щоб спробувати відмовити хоч одну жінку від аборту. Розмовляв з однією жінкою, спробував її відмовити від вбивства дитини та подарував медалик з зображенням Богородиці.

Епілог… Французький суд засудив 84-річного, напівсліпого пана Дора до штрафу в розмірі 2 тис.євро, оскільки постановив, що він вчинив насильство та чинив моральний і психологічний тиск на жінку, яку намагався  відмовити від вбивства власної дитини, оскільки ця особа заявила, що вона начебто католичка. Також суд постановив, що пан Дор має сплатити 10 тис. євро, оскільки розмовляв із директором абортарію та виклав йому погляд Католицької Церкви на аборти. Суд покликався на закон, який забороняє  чинити перешкоди абортові.

З приходом до влади соціалістичного уряду президента Олланда у Франції, не дивлячись на тяжку економічну кризу в країні, була значно посилена підтримка безплатних абортів. Що більше, міністр з питань рівноправності жінок Нажат Волан-Белкас заявила, що закон про заборону перешкоджати аборту необхідно застосовувати і до інтернет сторінок, які поширюють pro-life переконання.

За матеріалами www.bitno.net