Франція: кількість антихристиянських нападів зросла вчетверо
  • Срд, 24/07/2019 - 17:00

Франція посідає перше місце серед європейських країн, де відбувається найбільше антихристиянських нападів. Від 2008 до 2019 року вчетверо зросла кількість нападів на церкви, цвинтарі та інші місця культу. Лише впродовж перших трьох місяців цього року їх нарахували 228. Ці тривожні дані надало Міністерство внутрішніх справ Франції.

Ці напади відбуваються по всій Франції: як у великих містах, так і в невеликих селах. Французькі ЗМІ, на жаль, майже не говорять про це, воліючи не піднімати цю тему. Водночас, як зазначають спостерігачі, ЗМІ завжди пишуть про випадки нападів на юдейські символи, кількість яких останнім часом зросла на 74%, інформує gosc.pl.

Якою є причина такого зросту нападів – точно невідомо. На думку авторів християнського видання «Avenir de la Culture», до цього спричиняє втрата відчуття святого, спад авторитету багатьох священиків, а також той факт, що Церква, залишаючись вірною своєму навчанню, для багатьох французів є старомодною, небагатозначною і сприймається як перешкода для спокійного життя.