Франція: «Ліга захисту Чорної Африки» вимагає розпуску Католицької Церкви
  • Срд, 15/07/2020 - 12:51

«Ліга захисту Чорної Африки» (LDNA), що діє у Франції з 2018 р. і офіційною метою якої є боротьба з расизмом та пропаганда панафриканізму, зараз вимагає розпуску Церкви як компенсації за рабство та колонізацію.

Речник асоціації під час демонстрації в Парижі заявив, що Франція – «тоталітарна, терористична, рабська, колоніальна держава», а LDNA також напала на консервативний і католицький політичний рух «Civitas».

У Twitter «Ліга захисту Чорної Африки» написала: «Але незабаром настане день, коли LDNA отримає справедливе задоволення за всі злодіяння, вчинені та допущені Францією щодо наших предків». Ліга також говорить про те, що «навіть Ватикан, Католицька Церква, мусить перейти до касації і бути розпущеним після виплати компенсації».

Як видно з порядку денного, який просуває організація, не лише Церква.

24 червня LDNA брутально напала на пам'ять генерала Шарля де Голля. «Він був не лише великим злочинцем, але і втікачем під час Другої світової війни». Ліга пояснює: «На тлі поразки французів під час війни де Голль вирішив тікати, а не захищати свою територію. Як втікач, не в змозі віддати життя за свою країну, де Голль негайно їде до Лондона, щоб нібито продовжувати війну». Згідно з LDNA, «де Голль не зміг взяти на себе обов'язки генерала, на що він явно не заслужив».

Такої позиції, однак, не поділяє інша антирасистська організація – Міжнародна ліга проти расизму та антисемітизму (LICRA), яка заявляла: «Ми починаємо з осквернення статуй і закінчуємо повторенням всієї пропаганди Віші проти де Голля. Тривожна дурість, брехня та ганьба», – написала організація.