Франція: ліві антиклерикальні групи – джерело насильства проти християн
  • Втр, 15/02/2022 - 20:55

Минулого року у Франції відзначено 1659 нападів на антирелігійній основі, половина з яких стосувалась християн. Вступний звіт, підготовлений спеціальною комісією, скликаною при міністерстві справедливості, демонструє різкий зріст кількості осквернень, крадіжок та руйнування у храмах, а також фізичних нападів на католиків.

Напади на релігійну свободу у Франції стають все більш поширеними, а дані з перших тижнів поточного року лише підтверджують цю тенденцію. Міністерська комісія, що досліджує акти агресії на антирелігійній основі, стверджує, що християнські місця культу вимагають щоразу більшої охорони. Загалом християн стосувалось 857 нападів. Члени комісії наголошують, що звіт не є повним і насправді ця статистика є, мабуть, значно вищою. Причиною цього є той факт, що в Католицькій Церкві немає інституції, яка б займалась документуванням і виявленням випадків насильства проти католиків.

«Про багато випадків не було повідомлено ані до міністерства справедливості, ані до служб безпеки», - наголосив представник парламенту Людовік Мендес, котрий представляв звіт, присвячений нападам на антирелігійній основі. Він зазначив, що все частіше джерелом антихристиянського насильства є ліві антиклерикальні групи. Він додав, що новим і дуже потужним явищем є насильство в мережі, яке набирає силу з величезними обертами. Дуже часто його ціллю стають священники.

Міністерська комісія стверджує, що хоча про насильство повідомляють представники усіх релігійних спільнот, проте найбільш небезпечно у Франції бути християнином. Звіт інформує, що лише за останні дні відзначено чотири акти вандалізму супроти церков в регіоні Сомме. Акти ненависті щодо християн відзначено в Барльо, місцевості Брі, а також у Флокур і в місті Етерпіньї.