Франція: під час пандемії хочуть розширити право на аборт
  • Срд, 01/04/2020 - 13:01

Період пандемії, який мав би наштовхувати на роздуми про існування людини чи крихкості її життя, в представників лівого крила викликав бажання підтримати цивілізацію смерті. У Франції, яка належить до країн з високим рівнем смертності, переважно серед старших осіб, не забувають і про вбивство ненароджених дітей. В такому випадку не потрібно коронавірусу, достатньо людини, зараженої ідеологією.

Що ж турбує політиків лівого спрямування? Виявляється, що їх непокоїть можливе обмеження доступу до вбивства ненароджених. Як і у Великобританії, в уряді Франції вирішили, що можна відсунути в бік усі інші права громадян, навіть практично утримувати усіх французів в домах, але доступ до абортів повинен залишатись.

Серед приписів, пов’язаних із обмеженням пандемії, аборт зарахували до «необхідного втручання» і його не будуть регламентувати, в той час як багато інших типів операції відтермінували на невизначений час в майбутньому.

Під час дискусії в парламенті були навіть спроби розширити період права вбивати ненароджених. Сенаторка Лоуренс Росіньйол, колишня соціалістична міністерка у справах жінок, запропонувала полегшити доступ до цієї «послуги». На її думку, жінки сидять вдома, зачинені на карантин, а служба здоров’я займається пандемією, тому це може ускладнити процедуру, а навіть спровокувати випадки, що жінкам не вдасться зробити аборт у дозволений термін. Тому вона запропонувала усунути певні процедури, як наприклад, обов’язкові консультації вагітних неповнолітніх, а також розширити термін законного вбивства ненароджених дітей ще на 14 днів, тобто до 16 тижня вагітності, пише pch24.pl.