Франція: померла найстарша особа у світі – сестра Андре
  • Срд, 18/01/2023 - 13:58

У ніч на 17 січня померла французька монахиня с. Андре, яка від квітня 2022 року вважалась найстаршою особою у світі. 118-річна монахиня перебувала у Домі спокійної старості в Тулоні, що на півдні Франції. 

«Сестра померла о 2-й ночі. Ми переживаємо великий смуток, але це було її прагнення, аби приєднатись до свого улюбленого брата. Для неї це звільнення», – розповів Девід Тавелла, речник Sainte-Catherine-Laboure, дому опіки для старших осіб, в якому мешкала сестра Андре. 

Експерти вважали монахиню найстаршою особою, яка живе на землі, і чию дату народження було перевірено. Вона також була внесена до Книги рекордів Гіннеса.  

Народилась Люсіль Рендон (сестра Андре) 11 лютого 1904 року на півдні Франції. У 19 років вона навернулась у католицизм, а згодом вступила до монастиря Сестер Милосердя. Останні роки життя майже не бачила та була прикута до інвалідного візка. Незважаючи на труднощі, вона не втрачала бадьорості та життєрадісного духа, її рецептом щасливого життя була молитва та чашка гарячого какао щодня.