Франція: уряд порушив свободу віросповідання, постановив адміністративний трибунал
  • Срд, 20/05/2020 - 09:22

Французький уряд допустив серйозне і незаконне порушення свободи культу, – постановила Державна рада, тобто найвища інстанція адміністративної юрисдикції в країні, говорячи про абсолютну заборону релігійних зібрань у місцях культу. Уряд має 8 днів, щоб скасувати цю заборону.

Як розповів «Ватиканському радіо» прессекретар французького єпископату, єпископи вітають це рішення. Воно підтверджує те, що раніше багаторазово говорив єпископат, що Церква може забезпечити служіння Літургії із дотриманням санітарних вимог.

«Важливо, щоби були чітко визначені повноваження держави у галузі санітарної безпеки, тобто, наприклад, що держава має право сказати нам, що церкви можуть бути заповнені на третину, що між людьми має бути така, а не інша відстань. Ми визнаємо, що держава має право диктувати такі правила, – сказав прессекретар французького єпископату о. Тьєррі Маньєн. – З іншого боку, ми вважаємо, що спосіб пристосування Літургії до цих правил уже входить до нашої компетенції, звичайно, з урахуванням усіх вимог».