Французи, які зловмисно неправдиво звинуватили священика в педофілії, отримали тюремний термін
  • Птн, 01/03/2019 - 18:32

Подружжя з Франції, яке зловмисно неправдиво звинуватило священика в педофілії, отримало сьогодні по три місяці в'язниці з відстрочкою вироку. Як пишуть французькі ЗМІ, літня пара обмовила священика, щоб вирішити майновий спір.

Кількість неправдивих звинувачень священиків у педофілії почастішала останнім часом в зв'язку з наданням гласності випадків реальних домагань до неповнолітніх. Саме такий наклеп мав місце в дитячому центрі в комуні Бе (департамент Марна на північному сході Франції).

У березні минулого року 70-річне подружжя Марі-Жанна і Жан-Луї Мартен повідомили правоохоронним органам, церковній владі і асоціаціям жертв педофілів, що священик, який очолює центр протягом 20 років, «приставав» різним чином до їх рідних онуків. За твердженнями скаржників, священик дозволяв собі неприпустимі дії по відношенню до чотирьох хлопчиків.

В ході розслідування, розпочатого прокурором Еріком Вірбелем, незабаром було встановлено, що священик ні в чому не винен. Єдина «жертва», яку назвали обвинувачені по імені, заявила, що жодного разу не піддавалася сексуальній агресії. Батьки, яких згадували ініціатори розслідування, категорично спростували чутки про домагання до їхніх дітей.

У підсумку в жовтні 2018 розслідування було закрито, але прокурор на цьому не зупинився: він вирішив притягнути до кримінальної відповідальності літню пару за «наклепницькі звинувачення».

В ході розслідування відкрилися нові обставини. «Стало очевидно, що між священиком і його обвинувачами мав місце конфлікт», - розповіло журналістам джерело, близьке до слідства. Справа в тому, що чоловік і жінка довгий час безкоштовно жили в приміщенні, що належить центру, надаючи натомість певну допомогу. Однак в подальшому умови змінилися, і склалася ситуація, типова для конфлікту між орендарем і господарем житла.

Суд прийшов до висновку, що звинувачення на адресу священика мали єдину мету - доставити йому неприємності. 28 лютого подружжя Мартен були засуджені до трьох місяців позбавлення волі з відстрочкою виконання вироку  і до штрафу в 500 євро.

Слід зазначити, що як тільки наклепники подали скаргу на священика, єпископ міста Шалон-ан-Шампань Франсуа Туве, в юрисдикції якого знаходиться комуна Бе, відсторонив його від служіння і від спілкування з дітьми на час розгляду.