Французька монахиня відсвяткувала 118-річчя
  • Пон, 14/02/2022 - 16:40

Сестра Андре Рандон, французька монахиня, 11 лютого відсвяткувала своє 118-річчя. Таким чином вона є другою найстаршою людиною у світі і найстаршою мешканкою Європи.

Люсіль Рандон народилась 11 лютого 1904 року в м. Алес, Франція. У віці 19 років навернулась з протестантизму в католицизм. Вона працювала з малими дітьми та пристарілими у французькій лікарні, аж поки не стала монахинею у віці 40 років, приєднавшись до Дочок Милосердя – згромадження, заснованого св. Вікентієм де Полем у 1944 році. Склавши монаші обіти, вона прийняла ім’я Андре на честь свого покійного брата.

Через 76 років сестра переїхала до м. Тулон, де і зараз проживає в будинку для пристарілих ім. св. Катерини Лабуре. Власне там у 2021 році сестра отримала позитивний тест на коронавірус, її ізолювали від інших мешканців, однак жодних симптомів хвороби не проявилось.

На запитання чи боялась вона коронавірусу, сестра Андре відповіла: «Ні, не боялась, бо я не боюсь вмерти… Я щаслива бути з вами, однак хотіла б бути в іншому місці – приєднатись до мого старшого брата, бабусі, дідуся».

На 115-тий день народження у 2019 році сестра отримала подарункову листівку та вервицю від Папи Франциска. А на 116-ту річницю у 2020 р. вона поділилась своїм «рецептом щасливого життя» - щоденна молитва і горня гарячого какао.