Французька поліція кийками і сльозогінним газом розганяла захисників традиційної сім’ї
  • Пон, 27/05/2013 - 17:20

Як повідомляють світові інформаційній агентства, мирний протест проти законодавчого скасування традиційної сім’ї 26 травня в Парижі стараннями французької поліції переріс у криваву бійню молоді з поліцією. ЗМІ повідомляють про 400-500 тис. демонстрантів та про близько 400 затриманих поліцією учасників протесту.

 

Уже після закінчення мирної демонстрації і мітингу французька поліція спровокувала напад групи молодиків у масках, які взяли участь у протесті. За повідомленнями частини ЗМІ, поліціянти грубими образами та фальшивими атаками спровокували цю групу на агресивні дії, а потім врізалися в натовп, який не брав участі в розборах поліції та молодиків. Офіційна версія подій дещо відрізняється від заявленої очевидцями. Згідно з офіційною версією, молодики спровокували поліцію на розгін демонстрантів. Хоча обидві сторони заявляють про конфлікт між поліцією та близько 200 молодими людьми, в офіційній версії не подано жодного пояснення, чому поліція накинулася також і на мирних демонстрантів. У цілій цій історії цілком незрозумілим залишається також питання, хто закидував мирних демонстрантів пляшками та камінням.

 

Під час розгрому демонстрації присутні на протесті священики та мирні демонстранти молилися та співали побожних пісень. Точна кількість постраждалих від насилля поліції та невідомих молодиків у масках невідома.

 

За матеріалами www.jutarnji.hr / http://24tv.ua