Французькі християни просять «відділити масонство від держави»
  • Втр, 15/10/2013 - 17:00

Про «тісну дружбу» французького уряду і масонських лож широко відомо. Одним з чергових її плодів став «Лист про секуляризм у школах», проти якого останнім часом прозвучали численні протести з боку християн.

Як пояснив Х. Хав'єр Еспарса в інтерв'ю La Gaceta, християнські активісти з іронією просять «відділити  масонство від держави».

Введення світських норм на території громадських установ, що почалося із суперечок про носіння мусульманських хусток у школі, змінилися пропагандою секуляризму. Мета соціалістичного уряду Олланда, що прийняв в грудні минулого року «Лист про секуляризм у школах», - прищепити учням секуляристичні концепції шляхом освітніх дисциплін і наочного матеріалу, наприклад, плакатів.

«Французька революція ще не закінчилася», - заявив ініціатор проекту міністр освіти Вінсент Пійон. У своїй промові в грудні 2012 р. міністр освіти послався мимохідь на слова Жана-Мішеля Кійарде, колишнього великого магістра ложі Великого Сходу, який за 3 місяці до дебатів в уряді у своєму блозі Republique запропонував спроектувати додаткові норми, які пропагують секуляризм в школах і прикріплені до внутрішнього регламенту - у вигляді плакатів. Їх повинні зачитувати і коментувати вчителі на початку кожного курсу.

За матеріалами www.sedmitza.ru