Французькі католики проти вбивства зачатих під час пандемії дітей
  • Пон, 01/06/2020 - 14:30

Католицьке товариство CIVITAS отримало перемогу в боротьбі за відновлення публічних богослужінь у французьких храмах. Їхня скарга отримала позитивне вирішення Державною Радою. Це рішення Ради мобілізувало CIVITAS на подальшу боротьбу за нормальність і захист католицьких цінностей.  Представники товариства оскаржили наказ французького уряду щодо полегшення доступу до абортів під час епідемії коронавіруса.

“Ми повинні усвідомлювати, що серед різних смертоносних рішень, прийнятих поза правовими рамками, є багато таких, що продовжують діяти, незважаючи на вихід з карантину”, – застерігає CIVITAS.

Католицьке товариство вказує, що в країні й надалі діє незаконна рекомендація міністра охорони здоров'я Олів’є Верана, яка дозволяє проведення аборту за медичними показами до кінця вагітності, під приводом “ситуації психосоціального стресу”.

Рекомендація міністра охорони здоров'я не визначає “ніяких часових обмежень абортів”, що означає, що його можна здійснювати до часу пологів, тим паче, що немає чітких критеріїв визначення цих “психосоціальних загроз”.