Французькі республіканці боряться за голоси католиків
  • Чтв, 24/11/2016 - 14:34

Праймеріз у правоцентристській Республіканській партії Франції вийшов на фінішну пряму. Зараз французькі республіканці мають визначитись хто з двох кандидатів стане номінантом у кандидати в президенти від республіканців на наступних президентських виборах – Франсуа Фійон чи Ален Жюппе. На даному етапі два рухи, організовані французькими католиками на захист сім’ї Manif Pour Tous і Sens Commun надали підтримку Франсуа Фійону, пише видання «The Telegraph».

Це змусило Жюппе звернутися до більш широкого загалу французьких католиків із закликом підтримати його кандидатуру. Жюппе стверджує про себе, що від краща кандидатура для католиків, оскільки він ближчий у своїх поглядах до Папи Франциска від Фійона, якого Жюппе називає традиціоналістом.

У свою чергу Фійон звинуватив Жюппе, що той не вірно тлумачить слова Папи та що саме він – Фійон є найбільш пропапським кандидатом.

Фійон є практикуючим католиком, на відміну від Жюппе. Він послідовно виступає проти одностатевих «шлюбів», докладає зусиль для допомоги християнам на Близькому Сході.

Як зазначає «Catholic Herald», Фійон обіцяє боротися за права сім’ї, позбавивши її надмірного патронату держави. Фійон є прихильником обмеження міграції в ЄС, особливо мусульман. Однак, Фійон виступає за поміркований діалог з Росією, щоб не відштовхувати її в Азію. Водночас саме Фійона вважають реальним кандидатом, який зможе зупинити триімфальний похід у президенти виразно проросійської Марін Ле Пен.