Французький етичний комітет з пересторогою про евтаназію
  • Суб, 24/08/2013 - 01:29

Французький Консультаційний комітет в етичних справах видав 70-сторіковий документ щодо питань евтаназії. У тексті вказується на поважні застереження, пов’язані з відкриттям правових можливостей для так званої допомоги при завданні комусь смерті. Загалом комітет не погоджується визнати право осіб, які наближаються до смерті, на доступ до дій, які можуть цей момент приспішити.

Публікація документу пов’язана із ініційованою французьким президентом Франсуа Олландом дискусією на тему кінця життя, автономії особи і її прагнення смерті. Комітет відкинув право на евтаназію та допомогу у самогубстві, однак погодився на так зване усипляння пацієнта.

На сторінках L’Osservatore Romano італійський лікар Фердінандо Канцеллі вказує цілу серію надуживань, які появились в країнах, де евтаназію легалізували. Цікаво, що у багатьох пацієнтів там появилось посилення бажання жити. Просьби про евтаназію скеровують до домашніх лікарів (50%) чи спеціалістів (40%). Лише 10% з них отримують лікарі, які займаються паліативною опікою. На думку італійського лікаря паліативну медицину не можна погодити з логікою евтаназії.

За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va