Французькі єпископи закликають до дебатів з питання усиновлення дітей
  • Чтв, 13/06/2013 - 20:25

Єпископи прагнуть, щоб в питаннях усиновлення на першому місці було добро дітей.

Доконечними є роздуми про те, якою має бути сім’я, а також діалог про християнське бачення людини і специфіку католицького шлюбу. Ці питання Рада Французької Конференції єпископату у справах родини і суспільства включила у свій останній документ.

 

«Протистояння і маніфестації за чи проти ухвали закону, що дозволяє шлюб одностатевих пар, показали, що проект реформи розділив французьке суспільство», – йдеться у документі.

 

Французькі єпископи закликають користати з прав демократії: «Кожна людина заслуговує на повагу і на те, щоб її переконання вислухали. Обговорення має сприяти вдосконаленню законопроекту, щоб змогли висловитися найбільше людей».

 

Документ Ради передбачає участь усіх для загального добра. Він визнає, що люди і громади розриваються між двома бажаннями: з одного боку, надати повного сенсу подружжю, опертому на різниці статей, а з другого – не відкидати очікувань гомосексуалістів. У питанні усиновлення дітей гомосексуальними парами, єпископи звернули увагу, що треба поставити на перше місце інтереси дитини. Вони нагадують, що це є вимогою і Міжнародної конвенції про права дитини 1989 року, і французької Конституції.

За матеріалами: http://info.wiara.pl