Фронт: ворожа куля зупинилась в Євангелії
  • Пон, 24/10/2022 - 17:56

Примірник «Євангеліє 2022. Слово на кожен день» лежав у рюкзаку на задньому сидінні військового автомобіля, коли український солдат Юрій Бовт потрапив під російський обстріл. Одна з куль, що могла бути смертельною, затрималась всередині книги. Солдат, хоч і був поранений, однак пережив обстріл та з вдячністю розповідає про незвичайну подію. 

Про це повідомляє Vatican News

Юрій Бовт невдовзі завершить реабілітацію у рідному Львові та повернеться на фронт. Наскільки має сили, разом із дружиною Оленою він організовує допомогу для військових, що боронять Вітчизну на фронті. Він також активно бере участь у житті львівської римсько-католицької парафії св. Архангела Михаїла на Сихові. Кишенькове видання Євангелія 2022 отримав у парафії, коли вирушав на фронт.

Ось що про це розповідає сам Юрій: «Йдучи на війну, я хотів взяти з собою Євангеліє на кожен день. Якесь невелике, кишенькове. Так, щоб міг щось почитати. Попросив його у костелі, у себе в парафії. Ввечері о. Андрій мені його привіз. Завжди його маю при собі. Від самого початку війни. Стільки часу вже минуло… Це вже вісім місяців».

Фронт: ворожа куля зупинилась в Євангелії

 

«Євангеліє 2022. Слово на кожен день» щороку видається паулістами у Львові. Коли це видання здавалося до друку на поточний рік, були труднощі з папером. Винятково цього разу його друкували на більш щільному папері, ніж зазвичай. Тоді працівники цим фактом не дуже були задоволені. Зараз вони на це дивляться вже з іншої перспективи.

Фото: Олена Бовт