Гарнізонний храм Львова відсвяткував свою третю річницю з дня відкриття
  • Нед, 07/12/2014 - 12:00

6 грудня 2014 року, в день Збройних сил України, Гарнізонна святиня свв. апп. Петра і Павла відзначила третю річницю з дня відкриття.

З нагоди свята відбулась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Преосвященніший владика Михаїл – Керівник Департаменту Патріаршої Курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України. Спільно з архиєреєм молились: о. Степан Сус – настоятель святині та Голова Центру військового капеланства Львівської Архиєпархії, а також священнослужителі храму. Військову молитовну громаду, очолювану начальником Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного генерал-лейтенатом Ткачуком Петром Павловичом, представляли офіцерський склад військового навчального закладу та курсанти. У святкуваннях приурочених річниці відкриття храму та дню Збройних сил Україні також взяли участь представники місцевої влади.

У своєму зверненні до військовослужбовців Кир Михаїл привітав військових зі святом, побажав присутнім бути вірними захисниками своєї Батьківщини, воїнами, які завжди бережуть стосунок з Богом, часто плекають особисту та спільну молитву за свій народ, беруть участь в Таїнства Сповіді та Євхаристії, з любов’ю та шаною ставляться один до одного та просять у Бога ласки для доброго служіння на благо своєї Батьківщини.

Вже традиційно для Гарнізонного храму, в рамках святкування дня Збройних сил України, після Святої Літургії відбулось екуменічне молитовне дійство за участю духовенства УГКЦ, РКЦ, УПЦ та Вірменської Апостольської Церкви. Представники Церков вітали військовиків та заносили за них до Бога свої молитви.

На завершення духовенство разом із військовослужбовцями та прихожанами храму помолились церковний гімн “Боже Великий єдиний” за мир і спокій в Україні, за усіх військових та український народ.