Гарнізонний храм відвідав Командувач Сухопутних військ Збройних сил Канади генерал-лейтенант Пол Винник
  • Втр, 15/11/2016 - 14:50

15 листопада 2016 р., Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла ЛА УГКЦ (м. Львів, вул. Театральна, 11) відвідала делегація Збройних сил Канади на чолі із Командувачем Сухопутних військ Збройних сил Канади генерал-лейтенант Полом Винником.

Настоятель Гарнізонного храму о. Степан Сус розповів шановним гостям історію храму, а також про діяльність капеланів Львівської архиєпархії УГКЦ серед військовослужбоців. Біля меморіальної стіни члени делегації вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та Героїв України, які віддали життя захищаючи сувернітет своєї Батьківщини.

Це вже не перший візит представників Збройних сил Канади. Раніше, у липні та вересні 2016 р., делегації військовослужбовців та капеланів Канади відвідували Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла.

Зокрема, 15 липня 2016 р., у Національній академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного відбулася двостороння зустріч капеланів Львівської архиєпархії УГКЦ та делегації військових капеланів Канади. Гості запропонували пройти курс навчань для капеланів, які вони готові провести для українських душпастирів. Такий вишкіл додасть досвіду не лише українським священослужителям, але й капеланам Збройних сил Канади. Курс навчань планується провести 31 січня-10 лютого 2017 р. на базі Національної академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

Довідка. Пол Фреенсіс Виинник (англ. Paul Francis Wynnyk) — канадський офіцер, генерал-лейтенант. З 14 липня 2016 р. — Командувач Армії Канади. Пол є внуком українських емігрантів зі Стрия.

Освіту здобув у Військовому коледжі Роял Роадс та Королівському військовому коледжі Канади. 1986 року вступив до лав Канадських військових інженерів.

1997 року став головнокомандувачем 1-го полку бойових інженерів у Едмонтоні, з 2004 року — командувач 1-ої групи тилового забезпечення, з березня 2009 — помічник командуючого генерала Об'єднаного тимчасового управління безпеки в Афганістані.

У 2010 році став командувачем Західного округу наземних військ, з 2012 року — заступник командувача Армії Канади та очільник Командування військової розвідки Канади, з липня 2014 року — голова Оборонної розвідки.

У січні 2016 року оголошено, що він має стати наступним командувачем Армії Канади (англ. Chief of the Army Staff and Commander of the Canadian Army). Також його буде підвищено у званні до генерал-лейтенанта. Про призначення Пола Винника командувачем сухопутних військ збройних сил Канади оголошено 14 липня 2016