Гасла та логотипи Апостольської подорожі Папи до Чилі й Перу
  • Пон, 21/08/2017 - 14:39

Після Апостольських відвідин Колумбії у вересні цього року, в січні 2018 року Папа Францик повернеться до Латинської Америки, відвідуючи Чилі та Перу. Єпископські Конференції цих країн представили гасла та логотипи Апостольських відвідин Наспуника святого Петра.

У Чилі, де Святіший Отець перебуватиме від 15 до 18 січня, він відвідає столицю Сантьяґо та міста Темуко й Іквікве. Гаслом цієї подорожі є Ісусові слова з Євангелії від святого Івана: «Мій мир даю вам» (Ів 14,27), а логотип вміщає 3 головні елементи відвідин Папи: посилання на Ісуса Христа (хрест і гасло подорожі); посилання на Папу (його підпис та кольори ватиканського прапора); посилання на Чилі (географічна карта, дата й кольори чилійського прапора).

У Перу, де Папа перебуватиме від 18 до 21 січня, місцями його візиту будуть столиця Ліма та міста Пуерто Мальдонадо і Тухільйо. Гасло подорожі звучить «Unidos por la esperanza» (Об’єднані надією), а логотип прагне виразити близькість Папи, молитву та єдність. На ньому бачимо усміхнений образ Папи Франциска в контурі географічного профілю Перу, а поруч – гасло подорожі, яке на білому фоні підтримують дві долоні червоного й жовтого кольорів, символізуючи перуанський та ватиканський прапори, що піднесені немов крила в жесті молитви, прослави й радості з приводу прибуття Святішого Отця.