Гендеристи приховують свою діяльність: опір Стамбульській конвенції триває
  • Птн, 17/08/2018 - 17:14

Комітет GREVIO, що діє при Раді Європи і є відповідальним за моніторинг впровадження «Конвенції про запобігання насильству», відмовився надати інформацію про перебіг своїх засідань. Плани експертів у справах гендерної ідеології, що входять до складу комітету, залишаться в таємниці.

У відповідь на запит Інституту Ordo Iuris до групи експертів у справах протидії насильства щодо жінок і домашнього насильства (GREVIO) надати протокол з його засідань, Комітет GREVIO відмовився надати інформацію, зазначивши, що протоколи засідань є таємними. Тому невідомо над чим саме працюють експерти гендерної ідеології. І виникає запитання: чому робота настільки важливої установи є настільки непрозорою?

GREVIO – це комітет Ради Європи, що відповідає за моніторинг процесу впровадження Конвенції про запобігання і боротьбу із насильством щодо жінок і домашнього насильства (відомої як «Конвенція про запобігання насильству» чи «Стамбульська конвенція») в певних державах, які її ратифікували. Однак, всупереч своїй назві, конвенція не служить подоланню реальних причин насильства, а лише поширенню гендерної ідеології, відповідно до якої не існує відмінностей між статями, а вони мають лише умовний характер, що зумовлюється суспільними тенденціями та особистими відчуттями. Постанови Конвенції зобов’язують держави-сторони стирати відмінності між ролями чоловіків і жінок в суспільстві, оскільки вони начебто дискримінують жінок.

Як інформує Gosc Niedzielny, суспільний опір проти підписання чи ратифікування Стамбульської конвенції у європейських державах стає все сильнішим. Конституційний суд Болгарії постановив, що норми, які вона містить є неконституційними. До країн, які вже підписали її, але ще не зважились на ратифікацію, входять: Словаччина, Литва, Латвія, Великобританія, Болгарія, Молдавія, Ліхтенштейн, Україна, Чехія і Угорщина.