Гендерна ідеологія противиться Богові
  • Чтв, 04/07/2013 - 15:24

«Ми живемо в час, коли гендерна ідеологія намагається змінити людську природу. Вона противиться не тільки людині, але навіть Богові. Учімося з віри і традиції Церкви поваги до плану та любові до Бога. Дві статі, жіночу і чоловічу, поважає Бог», – сказав у своїй проповіді Архиєпископ Вацлав Депо, Митрополит Ченстохова, який 2 липня головував у Літургії у святині Найсвятішої Діви Марії Лесньовскої, покровительки сім'ї.

Архиєпископ Депо нагадав, що в 90-х роках католицькі журналісти ставили запитання про так звані нові тенденції нової євангелізації. Одне з них було: Яка найбільша перешкода в переміні цього світу на шляху нової євангелізації? – Першою відповіддю є слово вже сьогодні блаженної Матері Терези з Калькутти. Вона відповіла на це запитання журналістові: Я і ти, які мусимо постійно навертатися. Другою відповіддю є слова бельгійського кардинала Лео Суененса, який назвав найбільшою перешкодою брак віри християн у те, ким можуть бути за допомогою Божої ласки. Спробуймо в цих відповідях знайти себе, – сказав Архиєпископ Депо.

«Хіба в нас немає необхідного простору для переміни та євангелізації. Чи нам не бракує віри в те, ким ми можемо бути для себе і для інших з допомогою Божої ласки?» – запитав він.

Митрополит Ченстохова запросив вірян до контемляції двох відомих образів. Перший з них – це візит Марії в дім Захарія та Єлизавети. – Хто дивиться очима віри, бачить в цьому подив і радість одночасно. Марія, яка вже носить під серцем Сина Божого і є свідком Його неймовірної любові. Свідком того, що Бог потребує людської співпраці у справі відкуплення. Другий образ – це народження Ісуса у Вифлеємі. Марія нахиляється над своїм Сином і перебуває в подиві таємниці Божого материнства.

«Контемпляція цього образу дає нам силу, дає нам зцілення, втіху щодо всіх депресій і сумнівів у собі, у значенні зусиль в сім'ї. Треба більше прислухатися до слів Божих, а не порадників чи особистих бажань. Без віри і звернення до Бога, світ, який ми підтримуємо через власні вибори, обрізає коріння, з якого виростає», – продовжив Архиєпископ Депо.

Митрополит Ченстохова нагадав вірянам, що «не можна звикати до брехні та того, що руйнує дух». – Але, здається, що, на жаль, ми звикли до «продуктів», що отруюють розум і серце, які є особливо в засобах масової інформації. Вони роблять видовище з людської сексуальності, але цим же й презирство до тіла жінки і чоловіки, ніби це предмет, а не гідність людини, – сказав він.

«Наступними образами є своєрідні хепенінги, які ще від п'ятниці висміюють на телевізійних екранах релігійні цінності. Чи обрізання коріння християнської Європи не є небезпечним сигналом, щоб ми відклали справи духа до приватної «шуфлядки»? Нас намагаються переконати, щоб ми не виходили назовні, на громадський форум з одкровенням своєї віри», – зазначив Митрополит Ченстохова.

Архиєпископ також порушив питання зачаття методом «in vitro». – Я хочу нагадати, що дітей, народжених методом «in vitro», любить Бог і люди, але нехай ніхто не намагається переконати нас, що ті, які загинули в цьому процесі, це нормальне явище. Хочемо поважати кожен людський ембріон і сказати «ні» селекції ембріонів, тобто ненароджених і вбитих, – сказав Архиєпископ Депо.

«Ми прийшли сюди, щоби просити Марію відродити нашу віру і довіру до Бога, щоб світська агресивна пропаганда не руйнувала прав людських і родинних», – додав Архиєпископ Депо.

Наприкінці Митрополит Ченстохова прокоментував недавню гучну тему щодо четвертої заповіді Церкви. – Єпископи не змінили заповіді, але надали нової інтерпретації тому, що пов'язує нас. П'ятниця є днем смерті Ісуса на хресті. Ми повинні запитувати себе про любов, а не про правила. До початку Конференції Єпископату в медіа вже показали спосіб вирішення, що «єпископи дозволяють танцювати і святкувати по п'ятницях, але з оселедцем». Це лицемірство і брехливість! Кожен з нас зобов'язаний сповідувати віру в Христа не тільки в п'ятницю, але також стилем життя і стриманістю кожного дня, який є нашим днем, бо не знаємо, чи завтра вже будемо його мати – закінчив Архиєпископ Депо.

За матеріалами: ekai.pl