Гендерна ідеологія шкодить вихованню та освіті
  • Срд, 07/08/2019 - 11:03

Єпископи Домініканської Республіки звернулись до уряду з проханням скасувати постанову щодо започаткування політики гендерної освіти. Її впровадження в деяких країнах Латинської Америки відкрило двері для ідеологій, які «руйнують сім’ю, духовні цінності та культуру».

«Не можемо забувати, що в тих латиноамериканських країнах, де вже введена гендерна політика в освіті та вихованні, відкрились двері для ідеологій, що руйнують сім’ю, духовні цінності та культуру, а також до відкидання незаперечних наукових концепцій», – написали Єпископи Домініканської Республіки в проханні до уряду, оприлюдненому після чергового засідання Єпископської Конференції, ще раз попереджаючи населення про необхідність виключити термін «гендер» з освітньої політики держави.

Боротись із вторгненням гендерної ідеології

Єпископат Домініканської Республіки ще раз звертається до уряду країни, щоб скасувати постанову, якою Міністерство освіти впроваджує розробку та реалізацію гендерної політики. Єпископи Карибського острова стверджують, що гендерна політика, що відкидає взаємність і відмінності між чоловіком та жінкою, вважаючи їх виключно результатом історично-культурних обумовлень, сприяючи так званій рівності, маскує гендерну ідеологію, яка викорінює людську природу, ігнорує біологію та топче незаперечні наукові концепції.

Руки геть від моїх дітей!

Серед мирян Домініканської Республіки виникла та розгорнулась ініціатива під гаслом: «Руки геть від моїх дітей!», яку підтримав єпископат, адже, саме батьки мають найбільше прав вимагати усунення шкідливої гендерної ідеології з системи освіти та виховання.

Єпископат визнає необхідність побудови якісної освітньої системи, щовідповідатиме викликам домініканського суспільства. «Ми віримо, – йдеться в заяві до уряду, – в рівність можливостей та прав між чоловіками та жінками; ми розуміємо, що саме цього прагне більшість населення», однак, це не означає скасування відмінностей між чоловіком і жінкою.

Церква відкрита для діалогу

Католицька Церква в Домініканській Республіці завжди була й є  відкритою для діалогу та участі в процесах, які можуть сприяти розвиткові справедливішого суспільства. В зв'язку з цим єпископи нагадують, що «стосовно освіти та виховання Церква завжди спиралась на основи,  які відображають правильну антропологію».