Гендерна ідеологія стане обов’язковим предметом у британських школах
  • Втр, 17/09/2019 - 14:42

Гендерна ідеологія стане обов’язковим предметом у британських школах. Про це повідомило місцеве міністерство освіти. Нові заняття мають бути впроваджені з вересня 2020 року. Проти ідеологізації та сексуалізації своїх дітей виступають батьки, котрі обіцяють вийти на вулиці із протестами, щоб дати відсіч гендерній ідеології в школах.

Учнів початкової школи навчатимуть про «різні види сімей», серед яких є «батьки однієї статі». Старшокласників знайомитимуть з різними сексуальними орієнтаціями та гендерною ідеологією.

Батьки не приховують свого обурення. Найбільший спротив викликає те, що цей предмет має стати обов’язковим і діти будуть змушені брати в ньому участь навіть тоді, коли батьки не даватимуть на це згоди. Варто зазначити, що на даний час предмет сексуальної освіти не є обов’язковим і батьки можуть не давати згоди на участь дитини в ньому.

Проект навчання нового предмету підготував Ендрю Маффат, вчитель і декларований гей та активіст ЛГБТ.

Як інформує Niedziela.pl, в рамках цього предмету в освітніх закладах дітям показуватимуть фільм виробництва ВВС, в якому серед іншого пояснюється, що «існує понад сотня різних статей, серед яких можна обирати».

«Ми повинні переконати наших дітей, щоб вони захотіли бути частиною гендерного суспільства. Ми повинні бути здатними передати їм це прагнення, оскільки для багатьох з них воно може не здаватись природнім», - йдеться у вступі до програми навчання, автори якої стверджують, що гендер – єдиний вірний світогляд із начебто науковим підґрунтям. Відповідно до програми, лекції повинні бути «збагачені» практичними заняттями.

Католицькі кола Великобританії зазначають, що не погодяться на ідеологізацію дітей в школах, і якщо не буде поважатись їхнє право виховувати дітей у свободі і відповідності до їх релігійних цінностей, то вони вийдуть на вулиці з протестом сумління.