Гендерна ідеологія все активніше проникає в Церкву – о. Роман Лаба
  • Втр, 21/09/2021 - 13:54

Гендерна ідеологія не лише проникла в Церкву, але й інфікувала багато сфер її життя та служіння.

Про це під час симпозіуму «Гендерна ідеологія і Церква. Питання і виклики сучасності» говорив відомий священник Римсько-католицької Церкви в Україні Роман Лаба.

Симпозіум проходив 15 вересня у Городку.

На початку своєї доповіді священник нагадав слухачам Христове запевнення про незнищенність Католицької Церкви. Підкреслюючи, що ніщо не має похитнути нашу віру в Церкву, о. Лаба водночас наголосив, що не варто заплющувати на очі на проблеми, які виникають у церковному житті.

Перейшовши до безпосереднього предмету своєї доповіді, священник зазначив, що сучасні ідеологічні віяння позначаються навіть на затверджених церковною владою перекладах Святого Письма.

Хоч поки що католицькі переклади не відзначаються таким радикалізмом як деякі протестантські, елементи феміністичного і ЛГБТ-дискурсів можна зустріти і в них. Так, в одному з англомовних перекладів у 12 главі Послання до євреїв були використані «гендерно чутливі» поняття  «батьки» і «діти» замість «отець» «сини». Зокрема, «God is treating you as sons» перемінилося на «God is treating you as his children».

Також кидається в очі «політкоректність» в італійському перекладі Послання Юди: розповідь про протиприродну поведінку мешканців Содому та Гоморри були пом’якшена шляхом використання загального поняття «аморальність».

Священник відзначив і ряд моментів у поточному житті Церкві. В травні цього року американські ЛГБТ-об’єднання організували акцію «Бог на боці ЛГБТ». В тексті маніфесту можемо прочитати: «Бог вас створив, Бог вас любить, Бог на вашому боці». В цій акції взяли участь 14 католицьких ієрархів (включно з кардиналами Джозефом Тобіном).

Тоді ж, у травні, в знак протесту проти ноти Конгрегації доктрини віри в Німеччині відбулися масові «благословення» гомосексуальних пар. Так сталося, що під час цієї акції було більше служителів, ніж тих, хто хотів те «благословення» отримати. В цьому протесті проти доктрини католицької віри взяли участь 500 священників і 2000 постійних дияконів.

Втім, є далекою від досконалості і сама нота. У ній, зокрема, є таке «політкоректне» речення: «Присутність в таких зв’язках (відносно тривалих гомосексуальних парах. – ПТ) позитивних елементів, які самі по собі заслуговують на визнання і доцінення, не може їх виправдати». Що мають на увазі автори листа, коли говорять про присутність позитивних елементів в гомосексуальних партнерствах? Здається, що мова про звичайні людські якості, наприклад, коли хтось доглянув за своїх хворим «партнером». Однак, підкреслив о. Лаба, ці речі виникають не з природи гомосексуальних відносин, а з того, що хтось є людиною. Серед представників мафії також є особи з окремими позитивними якостями, але ніхто ж не відважується на твердження про присутність позитивних елементів в мафійних групах.

Окрема о. Лаба згадав про кардиналів, які досить виразно підтримують порядок денний ЛГБТ. Зокрема, він відзначив кардинала Маріо Грека та кардинала Вінсента Ніколса, митрополита Вестмінстера, Голову Конференції єпископів Англії та Уельсу. Останній надіслав листа про підтримку «ЛГБТ-католиків», які «постраждали від недавньої заяви Конгрегації доктрини віри про недопустимість благословення гомосексуальних партнерств».

Опісля доповідач перейшов до теми проникнення шкідливих ідеологічних віянь у церковне життя, відзначивши роботу комуністичної агентури та атмосферу культурної і сексуальної революції 1960-х років.

Повний запис симпозіуму доступний за посиланням (виступ о. Романа Лаби з 39 хвилини).

Раніше в одній із відеопроповідей Роман Лаба звернув увагу на руйнування християнського вчення самими представниками духовенства.

Джерело: Політична Теологія