Ґендерна революція в Церкві: сім фактів, що показують як далеко вона дійшла
  • Срд, 23/02/2022 - 16:26

Авторка статті «Глобальна мережа веселкових католиків і нова церковна ідентичність» Аґнєшка Стельмах наводить факти, від яких у пересічних побожних католиків волосся на голові стає дибки. Прихильники «нормалізації» збочень, які засуджує наука Церкви, сьогодні мають в ній дуже впливових покровителів. Вони можуть виголошувати свої єретичні заяви, не побоюючись суворих напімнень з боку тих, чиє завдання полягає у обороні правдивого передавання Євангелія. «Та коли б чи ми самі, чи ангел з неба проповідували вам іншу, більше за те, ніж ми вам проповідували були, нехай буде анатема!» (Гал.1,8). Ці знамениті, а водночас страшні слова самі приходять на згадку, коли констатуємо наскільки великий поступ дотепер зробила в серці Церкви ця революція.

- Остаточною метою веселкового лобі є змити з гомосексуалістів пляму гріха і щоб Церква їх прийняла, а також, щоб загал суспільства прийняв усі види сексуальних відносин. Їхні учасники, незалежно від преференцій, як «католики», мають отримати повноту прав в Церкві, включно із можливістю приймати Св. Причастя і укладати «шлюби».

- Заснована в Римі «Global Network of Rainbow Catholics» (GNRC, глобальна мережа веселкових католиків) своєю першою метою визначила для себе вплив на учасників Синоду про сім’ю, скликаного Папою Франциском. Йшлося про зміну вчення Церкви в питанні гомосексуалізму.

- Не схильність до осіб тієї ж статі є невпорядкованою, як стверджує Катехизм, а «саме вчення Церкви є з природи неупорядкованим»,- зазначила на конференції заснування організації Мері МакЕліз, колишня президент Ірландії.

- «Я хочу, щоб Церква не розглядала етику сексуальних відносин з точки зору актів, але особи. Любов, зацікавленість один одним, турбота – власне це спричиняє, що зв’язок є етичним», - переконувала в свою чергу с. Дженнін Ґремік, співзасновниця «New Ways Ministry», яку нещодавно похвальним листом нагородив Папа Франциск. GNRC домагається, щоб єпископи змінили спосіб мовлення стосовно «веселкових католиків» на більш приязний, слухали їх і співпрацювали з ними. Організація de facto добивається, щоб «душпастирство» серед содомітів утверджувало їх в гріховності, а не виводило до навернення.

- Під час синоду лобіювала на користь прийняття гомосексуалізму мережа організації Джорджа Сороса «Open Society Foundations», а також номінально католицький швейцарський Великопісний Фонд «Fastenopfer» і американський фонд «Arcus», призначаючи сотні тисяч доларів на проекти «веселкових» активістів. У відповідь на постанови згромадження єпископів остання розпочала акцію пропаганди на користь «ефективної стратегії зміни традиційних поглядів».

- GNRC опрацьовує нову доктрину – «гендерну теологію» - щоб звертатись до духовенства і створювати враження, що проблема стосується багатьох середовищ. Організація закликає до «католицьких coming out-ів». Вона говорить, що немає змісту дискутувати з авторитарним вченням Церкви на тему гомосексуалізму. Вона воліє змінювати спосіб комунікації і творити альтернативний дискурс співчуття для «скривджених». Гомолобі також прагнуть демонтувати «патріархальну» і єрархічну структуру Церкви, щоб вона стала «більш інклюзивною».

- В січні 2022 о. Крістофер Лемб, ватиканський кореспондент часопису «The Tablet», запитав членів організації чи відбуваються «зміни у підході Католицької Церкви до осіб ЛГБТК». Було названо зміни у ватиканській курії, листи Франциска до с. Дженнін Ґремік, публікацію матеріалів «New Ways Ministry» секретаріатом Синоду.

Із статтею «Globalna Sieć Tęczowych Katolików i „nowa tożsamość kościelna”» можна ознайомитись за посиланням.