Гендиректор "Мігрантес" розповів, як фундація допомагає мігрантам в Італії, зокрема українцям
  • Нед, 23/10/2016 - 11:46

На Форумі мігрантів УГКЦ Центральної та Західної Європи у Фатімі генеральний директор фундації "Мігрантес" монс. Жан-Карло Перего розповів, як ця організація допомагає мігрантам в Італії, зокрема українцям. 

"Фундація "Мігрантес" займається різними аспектами феномену міграції, оскільки відомо, що Італія - це не тільки країна, яка приймає мігрантів, але яка й мігрує. Більше 4,5 млн італійських мігрантів перебувають в інших країнах", - зазначив монс. Жан-Карло Перего.

Він відзначив, що перше завдання "Мігрантес" - це координація близько 100 італійських священиків, які працюють для італійських мігрантів за кордоном. "Але ми також займаємося служінням мігрантам, які прибувають до Італії - це більше 5,5 млн осіб впродовж останніх років. Половина цих емігрантів - представники 5 націй: Румунії, Мароко, Албанії, Китаю і України", - зауважив очільник "Мігрантес".

Гендиректор фундації зауважив, що1 мільйон з 5,5 млн мігрантів, які мешкають в Італії - католики, зокрема і українці греко-католики.

"Міграція змінює наш світ - працю, школу, родину. Більше 400 тисяч змішаних подружжь, які є в Італії, змінююють громадське життя, а також релігійний світ. В Італії ми маємо близько 850 католицьких спільнот інших обрядів з інших країн. 1500 священиків, які приїхали з інших країн, щоби служити цим спільнотам. 1000 для стабільного служіння, 500 - студенти. З більше як 200 єпархій, які є в Італії, на 2/3 пристуні українські громади", - відзначив монс. Жан-Карло Перего.