Генеральний Настоятель Ордену Братів Менших відвідує Україну
  • Втр, 12/04/2022 - 14:07

До програми візиту отця Массімо Фузареллі до України, Румунії та Польщі входить участь в Міжрелігійному паломництві в Чернівцях, зустріч зі своїми співбратами та з біженцями.

У неділю, 10 квітня 2022 р., розпочався візит Генерального Настоятеля Ордену Братів Менших отця Массімо Фузареллі до України, Румунії та Польщі, що триватиме до 16 квітня. Його супроводжуватиме Провінційний Настоятель з Ассізі Франческо Пілоні. В комюніке ордену зазначається, що мета цієї подорожі полягає в тому, «аби слухати, приймати та бути знаком підтримки для всіх, хто сьогодні страждає від глибоких ран війни».

У вівторок, 12 квітня, отець Массімо Фузареллі візьме участь в Міжрелігійному паломництві солідарності з українським народом, що відбудеться у Чернівцях. Учасники паломництва, серед яких – представники різних релігій з Великобританії, Боснії і Герцеговини, Італії, США та Франції, відвідають центри для біженців та візьмуть участь у спільному заході, під час якого прозвучать свідчення внутрішньо переміщених осіб.

«Наскільки мені відомо, це перший такий випадок, коли міжрелігійна делегація ініціює місію дружби й солідарності, відвідуючи країну, де йде війна», – зазначив рабин Ґошен-Ґоттштайн, засновник і директор Міжрелігійного інституту «Elijah», що є одним із організаторів цього заходу.

Опісля делегація відвідає братів-францисканців Трансільванії в марійському санктурії Шумулеу-Чук, що в Румунії, а потім вирушить до Сучави.

13 квітня Генеральний Настоятель Ордену Братів Менших відвідає співбратів греко-католицького обряду та два доми братів-францисканців з провінції святого Архангела Михаїла (РКЦ) в Україні. Він також зустрінеться з біженцями та людьми, що потребують допомоги. Останнім етапом подорожі отця Массімо Фузареллі стане польське місто Кальварія, де він також зустрінеться із співбратами та біженцями з України.