Генсек Синоду: шукати нових шляхів під керівництвом Святого Духа
  • Пон, 07/10/2019 - 15:43

"Під керівництвом Святого Духа прагнемо шукати нових шляхів", - наголосив Генеральний секретар Синоду Єпископів 7 жовтня 2019 року в промові на початок єпископської асамблеї, присвяченій Панамазонскаму регіону.

Кардинал Лоренцо Балдісері взяв слово після вступної промови Святішого Отця. Він звернув увагу на два виклики Синоду: "потреба євангелізації культур для інкультурації Євангелія", а також проблему навколишнього середовища, на яку потрібно відповісти пропозицією "інтегральної екології".

"Завдання цього синодального шляху полягає в тому, щоб визначити нові шляхи для євангелізації цієї частини народу Божого, особливо корінного населення, яка часто залишається забутою і позбавленою перспективи мирного майбутнього, в тому числі через кризу амазонських лісів, легень, що мають фундаментальну важливість для нашої планети ", - сказав ватиканський єрарх.

Кардинал Балдісері наголосив на всецерковній важливості Синоду про Амазонію, оскільки "ми всі повинні відчувати себе частиною цього глобального села, в якому живе і пульсує Церква Ісуса Христа".

Генеральний секретар Синоду Єпископів розповів, що впродовж трьох тижнів роботи форуму основою для дискусій буде Робочий документ асамблеї - "Instrumentum laboris". Результати доповідей будуть покладені в основу проекту Підсумкового документа, який буде представлений 21 жовтня. Після його обговорення в групах, на останньому засіданні форуму, що пройде в другій половині дня 26 жовтня, підготовлений спеціальною Комісією текст Підсумкового документу буде виставлений на голосування. Потім він буде вручений Папі, якому належить прийняти рішення про його подальшу долю, інформує Vatican News.