Георг Ратцінгер про майбутнє свого брата
  • Втр, 19/02/2013 - 17:06

Брат Папи о. Георг Ратцінгер вважає, що Бенедикт XVI після 28 лютого не змінить сутану. «Напевне він залишиться при своїй білій сутані, яку ніколи не знімає» - сказав колишній диригент катедри в Ратізбоні у розмові з виданням "Passauer Neuen Presse". На його думку, простий чорний священичий одяг вже не підходить через те, що якщо хтось раз є Папою, то залишається ним назавжди.

Також брат не вірить, що теперішній Папа повернеться до свого світського імені. У розмові минулої неділі Папа сказав йому, що ще сам не знає, як звертатись до нього в майбутньому – про це мають подбати каноністи, причому так, щоб не ігнорувати теперішнього Понтифікату, а з іншого боку – не створювати обмежень для майбутнього актуального Папи.

Отець Ратцінгер уявляє собі ситуацію так, що його брат і надалі матиме своє папське ім’я Бенедикт, але без титулу «Святіший Отець». На його думку, він не вживатиме і титулу кардинала. Він зауважив також,  що теперішня ситуація не змінила нічого у взаєминах між братами: «Як завжди, ми звертаємось один до одного по імені».

Неправдоподібним брат Папи вважає також майбутній візит Бенедикта  XVI до баварської батьківщини: «Лише з такої причини, що, як припускаю, його і надалі сприйматимуть як Папу Бенедикта XVI. Такий візит був би сильно пов'язаний з багатьма проблемами». Також отець Георг вважає, що його брат не буде змушений ніколи не залишати свого місця перебування у ватиканському монастирі "Mater Ecclesiae". «Сам по собі він не матиме потреби рухатись кудись далі » – сказав брат Бенедикта XVI.

Щодо майбутнього фінансового забезпечення Папи, його найближчий родич сказав: «Про це я взагалі нічого не знаю, але йому точно не дадуть голодувати». Він нагадав, що Папа Ратцінгер не має жодних пенсійних доходів внаслідок професорської діяльності у Німеччині чи сповнення обов’язків Архиєпископа у 1977–1981 роках. «Усе відбуватиметься, як і досі – він матиме свій бюджет і регулюватиме свої видатки» – додав о.Георг.

За матеріалами: wiara.pl