Георг Ратцінґер відсвяткував своє 90-річчя в товаристві Папи-емерита
  • Чтв, 16/01/2014 - 19:14

Брату Бенедикта XVI, священику Георгу Ратцінґеру, виповнилося 90 років (він старший від Папи-емерита на 3 роки).

В останні роки о. Георг Ратцінґер постійно приїжджав святкувати свій день народження з Регенсбурга до Ватикану. І цього разу він залишився вірний традиції, незважаючи на деякі проблеми зі здоров'ям: на початку січня нового року він був госпіталізований в римську Клініку Джемеллі з причини легкої серцевої недостатності.

Йозеф і Георг Ратцінґери побували на спеціальному концерті в честь ювіляра, влаштованому в невеликому концертному залі Ватиканського Радіо. Він розташований у Ватиканських садах, менш, ніж в 100 метрах від резиденції Папи-емерита Бенедикта XVI в монастирі Mater Ecclesia.

За словами о. Ломбарді, святкування ювілею брата Папи-емерита пройшло у скромній сімейній атмосфері. Запрошено було 40 чоловік, серед яких - нинішній префект Конгрегації доктрини віри і колишній архиєпископ Регенсбурга Герхард Мюллер. Гості співслужили Літургію в каплиці монастиря Mater Ecclesia, яку очолив сам ювіляр, а потім всі разом поснідали. За трапезою господарі й гості співали народні баварські пісні. У другій половині дня відбувся згаданий концерт. 

За матеріалами http://sibcatholic.ru