Героями не народжуються, але ними стають!, - владика Венедикт
  • Втр, 25/02/2014 - 09:39

«Всі хто знав світлої пам’яті Богдана може сказати, що він був таким, як всі, але він розвивав у собі ті героїчні властивості йшов за правдою, за справедливістю і напевно це є дуже важливо для кожного з нас. Героями не народжуються, але ними стають!». – Про це сказав у своєму слові Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник під час поховальної церемонії на Личаківському кладовищі у Львові невинно убитого Героя Євромайдану в Києві Богдана Ільківа.

Далі відповідаючи на питання, що кожному з нас бракує, щоб ми розвивали в собі цю героїчність, відвагу владика Венедикт говорить, що: «Це найперше не бути байдужим. Завжди мати відкритими свої очі і Бог покаже нам де він хоче нас бачити».

Насамкінець ієрарх закликав кожного з нас не бути байдужими за долю нашої Батьківщини: «Вшановуючи нашого героя, віддаючи тіло його землі, пробуймо і ми ставати інакшими. Забажаймо бути відважними, небайдужими. Хай цей герой, славний християнин, взірець до наслідування вчить нас бути подібними до нього йти дорогою християнина, громадянина до Царства Небесного» - підсумував сказане владика Венедикт.

Віддати активістові останню шану, котрий помер 22 лютого від поранень, отриманих на Майдані прийшли тисячі львів’ян. 

Прощання розпочалось об 11.00 год. у смт. Щирець, що на Пустомитівщині де мешкав Богдан. Після того тіло привезли до пам’ятника Степану Бандері у Львові. Процесія пройшла вулицями Шептицьких, Листопадового Чину, Університетською, Січових Стрільців; через Майдан, проспект Свободи, площами Міцкевича й Галицькою, вулицями Івана Франка та Пекарською на Личаківський цвинтар.

Тут на Личаківському цвинтарі 52-річного Богдана Ільківа поховали на полі почесних поховань поруч з Героєм Євромайдану світлої пам’яті Юрієм Вербицьким.

Варто відзначити, що напередодні Преосвященний владика Венедикт взяв участь у поминальних Богослужіннях біля тіл ще трьох полеглих Героїв Євромайдану з Львівщини: Богдана Сольчанина в Гарнізонному храмі Святих апостолів Петра і Павла у Львові, Романа Варениці у с. Старий Яр та Віталія Коцюби у с. Вороблячин, що на Яворівщині.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua