«Гідність Адама». У Києві презентували нову книжку бесід з Блаженнішим Любомиром (Гузаром)
  • Суб, 16/04/2016 - 08:56

15 квітня у Києві, у книгарні «Є», відбулася презентація книжки бесід з Блаженнішим Любомиром (Гузаром) «Гідність Адама». Автором ідеї та натхненником видання є журналіст Катерина Щоткіна.

Робота над книжкою тривала майже три роки. Видання розраховане на широке коло читачів та на різні вікові категорії.

Беручи до уваги особливий характер цієї книжки, Блаженніший Любомир звернувся до читачів з проханням. «Коли прочитаєте книжку, то про те, що вам буде подобатися, прошу, говоріть з пані Катериною Щоткіною, бо то її заслуга, а як буде щось, що вам не подобатиметься, а особливо якщо знайдете думки, з якими не згідні, тоді звертайтеся до мене, бо то моя вина», – жартуючи сказав Блаженніший Любомир.

Він подякував пані Катерині за терпеливість під час збирання матеріалу і за гарне змістовне його представлення. Журналістка у свою чергу теж подякувала Блаженнішому, бо вважає, що її важко витримати з її запитаннями та манерою ведення інтерв’ю.

Пані Катерина зауважила, що це не є одна з «побожних книжечок»... Книжка написана за підсумками численних бесід у формі інтерв’ю. Спілкування відбувалося як безпосередньо, так і використовували Skype, оскільки автори знаходилися один від одного за сотні кілометрів. «Це додавало певного шарму нашому спілкуванню, зокрема, коли ми говорили про роль технологій у сучасному світі», – каже пані Катерина.

Першим читачем був пан Віктор Єленський, релігійний експерт, народний депутат України. «Питання, які порушуються у книжці, – розповів пан Віктор на презентації, – торкаються тих проблем, над якими кожен з нас застановляється, на які кожен з нас має свої відповіді або не має їх взагалі і шукає, та не може знайти. Наприклад, що буде з мільярдами людей, які не знають Ісуса?! Чи питань, які стосуються глобалізації, секуляризації. До речі, відповідь Блаженнішого про секуляризацію разюче відрізняється від багатьох теорій, які побутують сьогодні серед соціологів, філософів. Це стосується також і місця Церкви в сучасному світі. Це стосується і такого пекучого для нас питання як поєднання національного і універсального… Усе не нав’язується, але пропонується хід, міркування, які, гадаю, нікого не залишать байдужими». «Це така книжка, в якій кожен вичитує себе», – додав експерт.

Пряму трансляцію презентації здійснювало «Воскресіння. Живе радіо». Повний запис цієї трансляції ви можете послухати чи завантажити за посиланням reradio.com.ua/podcast/461.

Придбати книгу можна у книгарнях «Є», а також в інтернет-крамниці УГКЦ за цим посиланням shop-ugcc.com.ua.