Гілларі Клінтон у якості президента США – це небезпека для американського християнства
  • Чтв, 18/08/2016 - 13:07

Кандидат у президент США Гілларі Клінтон заявила, що вона є захисником свободи віросповідання. Але виникають поважні сумніви чи ця заява дійсно відповідає істини, пише американська католицька інформаційна агенція CNA.

Так професор Джорджтаунського університету Томас Фарр висловлює поважні сумніви стосовно того, що Гілларі Клінтон в якості президента США дійсно захищатиме свободу віросповідання. Він зокрема зазначає, що пані Клінтон має доволі специфічне розуміння свободи віросповідання та що слова її самої свідчать про те, що вона примушуватиме католицькі початкові та середні школи, коледжі, організації, які допомагають біженцям, будинки для людей похилого віку і т.п. визнавати «право» на аборт та одностатевий «шлюб».

Браян Берч, президент CatholicVote.org, вважає, що Клінтон провадитиме екстремістську політику, яка фактично унеможливить католицьку благодійність у США.  Браян Берч нагадав про позицію Клінтон, яка переконана, що роботодавці не мають права з огляду на закиди сумління відмовлятись оплачувати своїм працівникам аборт, контрацепцію та стерилізацію.

На думку Берча позиція Клінтон стосовно свободи віросповідання доволі специфічна: «…вона дозволяє свободу католикам молитися в середині наших церков, принаймні, зараз. Але ми би мали прийняти погляди секулярних антикатолицьких прогресистів».

Також і професор Фарр твердить, що в уявлені Клінтон свобода совісті обмежена виключно до приватного життя. Він також зазначає, що не так давно Клінтон заявила, що релігійні організації, які виступають проти «права» на аборт вимушені будуть змінити свою позицію, або їм не місце в США. Професор Фарр також наголошує, що у якості Держсекретаря США Гілларі Клінтон нічого не зробила для захисту свободи совісті та віросповідання на міжнародній арені.