Гітарист U2 першим серед рокерів виступив у Сікстинській капелі
  • Срд, 04/05/2016 - 18:05

Гітарист ірландської рок-групи U2 Едж (Девід Еванс) став першим рок-музикантом, який виступив в Сикстинській капелі. Музикант зіграв пісні U2 і Леонардо Каена для двох сотень лікарів — учасників конференції з регенеративної медицини. 

Сікстинська капела — каплиця у Ватикані, прикрашена фресками Мікеланджело. Сьогодні церква працює як музей, в ньому також проходить церемонія обрання Папи Римського. Виступ гітариста U2 відбувся у рамках акції по приверненню уваги до боротьби з раком. Сам музикант в минулому місяці втратив через цю хвороби батька, а його дочка успішно вилікувалася. «Коли мені запропонували стати першим сучасним артистом, який виступить у Сікстинській капелі, я спочатку не знав, що відповісти, тому що у нас зазвичай співає інший хлопець», — повідомив Едж, маючи на увазі соліста U2 Боно. Едж зіграв і заспівав чотири пісні. Разом з ним виступив хор з шести ірландських підлітків.

Музикант подякував Папі Франциску за дозвіл використовувати для виступу «найкрасивішу костьольну залу у світі». Він назвав Понтифіка «народним Папою» і висловив надію, що той ще багато чого встигне зробити на цій посаді. Також Едж похвалив аудиторію, заявивши, що вона не втрачається при слові «ангіягенез», як його звичайні слухачі. Цим терміном позначається процес створення нових кровоносних судин в органах чи тканині. Значно прискорений ангіягенез вважається однією з причин швидкого розвитку злоякісних пухлин.