Глава держави закликав церкви приєднатися до реалізації мирного плану на Донбасі
  • Чтв, 26/06/2014 - 10:31

Президент України Петро Порошенко закликав представників церков та конфесій долучитися до реалізації мирного плану у Донецькій та Луганській областях.

«Наша Церква не має бути осторонь. Мені здається, що в цих умовах залучення Церкви і її милосердна місія дуже важливі», - сказав Глава держави.

Петро Порошенко запропонував священнослужителям підтримати людей, які перебувають у полоні бойовиків і сприяти налагодженню діалогу для їх звільнення. «Це те служіння Богу, на моє розуміння, яке сьогодні потребує Україна, народ і заручники», - наголосив він.

Місцеблюститель УПЦ митрополит Онуфрій, Предстоятель УПЦ Київського патріархату Філарет підтримали таку ініціативу Президента.

Глава держави зазначив, що до цього процесу можуть долучитися представники усіх конфесій незалежно від того, простий це священик чи митрополит. Ця участь має бути добровільною, на волонтерських засадах підкреслив Петро Порошенко. «Я знаю, що в Україні велика кількість служителів церков, які можуть виконати цю непросту місію», - сказав Президент.