Глава Європейської Комісії відповіла на критичні зауваження Папи
  • Втр, 21/12/2021 - 20:45

Урсула Фон дер Ляєн написала до Папи листа, в якому відреагувала на його критику в бік Європейського Союзу. 6 грудня під час прес-конференції Франциск говорив про документ Європейської Комісії, що закликав уникати згадок про Різдво та імен, що пов’язані з християнством. Папа нагадав, що в минулому так само чинили нацисти і комуністи, однак їхня діяльність не увінчалась успіхом. Це, як казав він, - анахронізм.

Як випливає з інформації, яку отримало французьке католицьке видання «La Croix», Урсула Фон дер Ляєн надіслала Папі короткого особистого листа. В ньому вона запевняє, що відповідно до своїх трактатів, Європейський Союз черпає натхнення з «культурної, релігійної та гуманістичної спадщини Європи». На думку німецької політик, власне ця спадщина зробила можливим «святкування Божого Народження». Вона водночас наголосила, що релігійні і культурні традиції в Європі є інтегральною частиною різноманіття, яке активно поширює Європейська Комісія.

Фон дер Ляєн послалась також на другу критику Папи на адресу Євросоюзу. Під час зустрічі з журналістами Франциск закликав Союз повернутись до ідеалів батьків-засновників і вважати, щоб не стати інструментом ідеологічної колонізації, бо, за його словами, це може призвести до поділів і занепаду самого Союзу. Папа Франциск наголосив, що Євросоюз повинен поважати кожну країну з її внутрішньою структурою, специфікою та суверенністю. Глава Європейської Комісії запевнила Папу, що погоджується з його баченням Європи, а особливо що стосується батьків-засновників.