Глава лефевристів: визнання з боку Ватикану – не основне завдання Братства св. Пія Х
  • Чтв, 30/06/2016 - 16:59

Глава лефевристів у черговий раз закликав Ватикан відмовитися від помилок, нібито допущених останнім часом, і повернутися до віри "в усій її цілісності".

Священиче братство св. Пія Х, що об'єднує послідовників Архиєпископа Марселя Лефевра, який у 1988 році був відлучений від Церкви за самовільні єпископські хіротонії своїх послідовників, видало 29 червня заяву за підсумками зустрічі настоятелів спільнот, що входять до цього братства.

У тексті заяви наводяться слова лідера лефевристів єпископа Бернара Фелле, який у черговий раз повторює, що до життя Католицької Церкви просочилися помилки, які "на жаль, користуються підтримкою великої кількості пастирів аж до самого Папи".

Братство заявляє, що воно "не шукає, насамперед, канонічного визнання [з боку Ватикану], на яке воно має право, будучи католицькою установою. У нього є єдине бажання – вірно нести світло двохтисячолітнього Передання, котре вказує єдиний шлях у нинішню епоху темряви, коли культ людини заміщує поклоніння Богові як у суспільстві, так і всередині Церкви".

"З'єднання всього у Христі", котрого так бажав, наслідуючи святого Павла (Еф. 1:10), св. Пій Х, не може здійснитися без підтримки такого Папи, який би чітко сприяв поверненню до Святого Передання, – пише єпископ Фелле. "Братство св. Пія Х "молиться і приносить покаяння для того, щоб Папа знайшов силу проповідувати віру і моральність у всій їх цілісності", – йдеться у підсумку тексту.