Глава Папської Ради у справах мирян про Синод Єпископів
  • Чтв, 02/10/2014 - 12:41

Синод Єпископів є можливістю для спільних роздумів над питанням, як проповідувати Євангеліє в світі, бо те, що пропонують зразки життя, радикально суперечать йому, вважає кардинал Станіслав Рилко. Голова Папської ради у справах мирян наголосив, що християнським подружжям необхідна "мужність пророків", щоб іти проти течії панівної культури і продемонструвати, що шлюб є красивою і привабливою програмою життя. Єрарх висловив переконання, що основним моментом дискусії на Синоді не буде ситуація розлучених, які живуть в несакраментальних зв'язках, про що зараз активно говорять ЗМІ. Насправді, мова йтиме про захист найглибшої сутності буття людини, створеної Богом як чоловік і жінка.

Кардинал Рилко вважає, що католицькі подружжя повинні поставити перед собою фундаментальні питання: чи у них є сміливість повністю довіритися "Євангелію сім'ї" та навчанню Церкви про шлюб; чи, незважаючи на свої обмеження і слабкі сторони, вони прагнуть свідчити про красу шлюбу і християнської родини в своєму середовищі? Це важливо в контексті руйнівної диктатури постмодернізму.

Ватиканський єрарх нагадав, що св. Іван Павло II, якого Франциск називає "Папою сім'ї", говорив, що Євангеліє не обіцяє нікому комфортного життя і щоб спастися, потрібно взяти на себе хрест. Тому, варто "засукати рукави", вважає голова Папської ради. Єрарх переконаний, що існує необхідність у ретельному оновленні та переосмисленні всього душпастирства сім'ї.

В інтерв'ю італійській "Avvenire" кардинал нагадав, що Церква покликана супроводжувати, з любов'ю і співчуттям, християнські пари, особливо ті, які переживають кризу або живуть в несакраментальних шлюбах. Він процитував Папу Франциска, який вважає, що сьогодні потрібно "місіонерське душпастирське навернення, яке не може залишити речі так, як вони виглядають сьогодні".