Глава польського єпископату: відходячи від своїх християнських коренів, Європа зрікається себе самої
  • Чтв, 10/10/2013 - 00:04

Щоб проповідувати послання Христа, Європі сьогодні потрібна мужність, яка допоможе з подвоєною енергією взяти на себе служіння Богові та ближньому, заявив архиєпископ Юзеф Міхалік, голова польського єпископату.
Архиєпископ підвів підсумок щорічної сесії Ради Конференції європейських єпископів, що відбувалася з 3 по 6 жовтня 2013 року в Братиславі на тему «Бог і держава: Європа між світськістю і лайцизмом».

«Йдучи від своїх християнських коренів, що проявляється особливо у відступі від традиційної моралі та заохоченні гендерної ідеології, Європа відкидає саму себе», − заявив архиєпископ Юзеф Міхалік після зустрічі у Братиславі.

Представники єпископатів Європи заявили, що на європейському континенті все частіше відбувається обмеження релігійної свободи.

Серед позитивних змін в сучасній Європі єпископи відзначили посилення зацікавленості світських людей справами Церкви та релігії, що проявилося через ініціативи на захист життя. Також єрархи підкреслили, що пріоритетом Церкви завжди будуть виховання і турбота про сім'ю в її природному вигляді.

Представники єпископатів Європи цього року зустрілися в столиці Словаччини. Приводом зустрічі стало закінчення святкування ювілею − 1150- річчя прибуття на цю землю святих Кирила і Методія.

За матеріалами http://katolik.ru