Глава УГКЦ благословив мініатюрне зображення Патріаршого собору на Закарпатті
  • Птн, 10/02/2017 - 12:40

Нещодавно Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, у «Закарпатському парку мініатюр» благословив мініатюрне зображення Патріаршого собору Воскресіння Христового, що у Києві.

«Закарпатський парк мініатюр» є другим діючим під відкритим небом музейом мініатюр в Україні. Збудований у 2014 році біля Храму Петра і Павла, який є найвище розташованим в Україні храмом, посвяченим Верховним апостолам (600 м н.р.м), і знаходиться на території гірськолижного комплексу «Зоряні Карпати».

В «Закарпатському парку мініатюр» є експонати храмів, замків Закарпаття, стилізоване закарпатске село з українською, угорською, румунською та словацкою архітектурами, а також експозиція ремесел притаманних Закарпаттю.

Знаковим для храмових експонатів є те, що їх благословляли єпископи:

Папську базиліку Собор Святого Петра у м.Рим – Єпископ Іриней (Білик), канонік Папської базиліки Санта Марія Маджоре;

Патріарший собор Воскресіння Христового у м. Київ – Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ;

Собор Святого Юра у м.Львів – Архиєпископ Ігор (Возьняк), Митрополит Львівський;

Собор Воздвиження Чесного Хреста у м.Ужгород – Єпископ Мілан (Шашік), Єпископ Мукачівської греко-католицької єпархії;

Храм Пресвятої Тройці у м.Ялта (перший греко-католицький храм в Криму) – Єпископ Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ (святитель храму у м.Ялта).

Унікальною експозицією є храми «Трьох Софій» – у мітах Стамбул, Київ, Рим.

Довідка: Храм Петра і Павла у с.Вишка був освячений 2010 р.Б. єпископами Міланом (Шашік) та Богданом (Дзюрах), і як і парк мініатюр були збудовані на кошти родини Петра та Оксани Токач.