Глава УГКЦ: Бути християнином у власній зоні комфорту, означає духовно вмирати
  • Втр, 16/07/2019 - 15:25

Щоби змусити священика бути активним на парафії, ламайте зону комфорту, переш за все, для себе. І будьте певні, що бастіон зони комфорту пароха впаде, як осіннє листя з дерева.

Про це сказав Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав на зустрічі з молоддю під час загальнонаціональної прощі до Зарваниці.

Відповідаючи на запитання молодих людей, як вивести священика з власної зони комфорту, Предстоятель дав кілька порад.

«Єпископи мають певний інструмент проти цього. Називається «ротація». Тому, якщо ви, дівчата і хлопці, бачите, що священик засидівся на якійсь парафії і побудував собі зону комфорту, не мовчіть. Не боріться з ними, а ламайте зону комфорту», – закликав Блаженніший Святослав.

Але дуже важко, вважає він, є ламати зону комфорту, яку собі спільно відбудував священик з вірними парафії. «Тоді це є катастрофа. Ви собі уявіть, чи зможе тоді єпископ провести ротацію на такій парафії, та ніколи. Я би хотів, аби кожен з нас розумів, що бути християнином у власній зоні комфорту, означає духовно вмирати», – вважає Предстоятель.

На його погляд, якщо парафія жива, вона ламає зони комфорту. Тоді вірні весь час підштовхують священика до нових кроків.

«Тому ще один заклик до вас – ламайте зони комфорту у вашій парафії. Будьте живими ініціаторами постійного руху. Будьте певні, що священик відчує, що на парафії треба щось робити. А насправді міняти, бо молодь хоче бути живою. Духовно, по-християнськи, місійно активною», – запевнив Блаженніший Святослав.